DŽEM Z ČERNÝCH JEŘABIN – ARONIE

XBAZAR.eu  : KUCHTIK / RECEPTY / ZAVAŘOVÁNÍ OVOCE / ZAVAŘOVANÍ POVIDLA DŽEM / 




INGREDIENCE: l kg očištěných a omytých černých jeřabin, 600 g cukru, l lžička skořice, 1/2 lžičky kyseliny citrónové nebo 2 lžíce citrónové šťávy z čerstvého citrónu, trošku strouhané citrónové kůry, sklenka rumu nebo koňaku. POSTUP PŘÍPRAVY: Připravené černé jeřabiny vsypeme do širšího kastrole nebo pekáče, přidáme cukr, promícháme a v troubě za občasného zamíchání dusíme asi hodinu. Občas plody trochu pomačkáme, aby pustily šťávu. Zahoustlý džem ochutíme skořicí a citrónovou kůrou, vmícháme kyselinu citrónovou a ještě krátce podusíme. Citrónovou šťávu již tepelně neupravujeme. Nakonec vlijeme alkohol, dobře promícháme a naplníme do skleniček. Uzavřeme víčky, obrátíme dnem vzhůru a necháme vychladnout. K jeřabinám můžeme přidat také oloupané, na kousky nakrájené dobře vyzrálé hrušky nebo jablka, případně rozmixované švestky.

DŽEM Z ČERNÝCH JEŘABIN – ARONIE DŽEM Z ČERNÝCH JEŘABIN – ARONIE



QR (http://qrcod.cz) -  - www.xkuchtik.cz Akvarijní náplň - filtrační AkvaBIO substrát Matrix do filtračních košů !
AkvaBIO substrát Matrix do filtračních košů
 


Průměr:  2,99 | Hodnotilo: 1429 x
1  |   2  |   3  |   4  |   5  |

 

 

 

Kategorie na xkuchtik.cz